Reklam

Mobilya sektöründeki değişim ve dönüşüm

Mobilya sektöründeki değişim ve dönüşüm

img

Masko Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu, Akit Tv’de yayınlanan İş ve Ekonomi programında Masko’yu temsilen mobilya sektöründeki gelişim ve değişimleri değerlendirdi.

Masko Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mutlu katılmış olduğu İş ve Ekonomi programında mobilya sektöründeki gelişmelere değindi. Mutlu’nun program boyunca yemek aldığı en önemli konulardan biri de 2020 yılı başında yapılan mobilyadaki KDV değişimleri oldu. KDV indirimlerinin sektörü canlandıracağı ve satışları arttıracağını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’a tüm mobilya sektörü adına şükranlarımı sunuyorum. Bizlerin daha önce belirttiği gibi KDV’nin mobilyada 8 bandında olması gerektiğini vurguluyorduk. Bu çağrımıza kulak verildi ve 2020 yılının Ocak ayında KDV 8 bandında sabitlendi. Bu şekilde kayıt dışı ekonominin de kontrol altınacağını düşünüyorum. Ve bu şekilde ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Diğer bir konu olarak da hammaddesi sıkıntısına değinen Mutlu, “hammadde KDV’sinin de alışılmış olan %18’den 8 bandına indirilmesi gerekiyor”dedi.

Genel olarak mobilya sektöründe olumlu adımların atıldığını belirten Masko Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu, mobilya sektörünün uzun yıllardır ivme kazanarak ülke ekonomisine oldukça fazla katkı sağlayarak her an gelişim ve değişim içerisinde olduğunu belirtti.